Să vă povestesc despre primul premiu pe care l-am câștigat. 

Într-un articol anterior vă spuneam despre concursul de fotografie de acasă, din Rediu, organizat de Asociația Rediu lui Tătar

O inițiativă interesantă, care a deschis ușa creativitate, pentru mulți locuitori ai comunei. O inițiativă care, zic eu, a fost menită și să promoveze Rediul frumos (peisaj), Rediul oamenilor (portret) sau Rediul și lucratul câmpului (activități). 

A fost o explozie de creativitate în online, pe pagina Asociației Rediu lui Tătar. Fotografii interesante, care se încadrau perfect în tematica concursului: Rediu Toamna. Sau fotografii care au surprins într-un mod aparte peisajele din comună, oamenii și activitățile desfășurate toamna, pe câmp. 

A fost o firească interacțiune. Căci lumea a apreciat tot ce a văzut în online zilele acestea. Unii și-au susținut prietenii, concurenții s-au susținut între ei prin like-uri, love-uri ș.a.m.d. și am putea spune că nu a fost nicio competiție. Fiecare a promovat satul 🙂 cum a știut mai bine și toți s-au bucurat de frumusețea fotografiilor. Locuitorii comunei au apreciat tot, iar la final au mulțumit concurenților pentru fotografiile oferite, pentru frumusețea satului, pentru emoția transmisă.

Surpriză, mă aflu printre câștigători. Deși nici nu știam dacă să mă înscriu, dacă să-mi încerc norocul. 

Am fost premiată la categoria portret. Premiul I. 

Bucuria zilei de 16 noiembrie. 

Recunosc, nu m-am așteptat. Mai ales după ce am văzut toate fotografiile, calitatea lor, inventivitatea artistului, culorile, tematica. Însă, am câștigat! Și mă bucur din foarte multe motive: 

1. câștig pentru prima dată un concurs de acest fel;

2. am descoperit arta fotografiei de curând și nu am crezut că voi avea un debut așa wow;

3. am contribuit la promovarea Rediului meu;

4. e un premiu câștigat acasă pentru acasă.

Ce mi s-a părut foarte interesant la acest concurs? Premiul!

Poate sună ciudat. Nu aștept să primesc lucruri materiale și poate dacă era asta nici nu aș fi participat neapărat. Premiul este o expoziție, într-un loc public din Rediu | la Primăria Rediu. Așa că, cele 13 fotografii câștigătoare vor putea fi văzute de toată lumea, la primărie. Iar asta, mi s-a părut tare interesant. 

Premierea și vernisajul expoziției vor avea loc pe data de 1 decembrie. 

Alte fotografii realizate. Poate ziceți că trebuia să înscriu alta (pentru că și eu am fost indecisă), dar aceea am simțit că reprezintă cel mai bine ideea mea. (deși, cea de pe drum, cu copaci de o parte și de alta, este la fel de reprezentativă).

Să vă spun și povestea fotografiei mele. 

La început au fost trei idei, pe care mi-aș fi dorit să le fac, dar: 

1. ba nu aveam timp să merg pe teren; 

2. ba era urât afară;

3. ba se potrivea titlul, dar nu știam cum să fac poza;

4. ba mi-am dat seama că lumea a cules strugurii. 

O idee era așa: Toamna înVIE, dar nu mai erau struguri. Așa că am înlocuit rapid cu un lan de porumb (prima fotografie înscrisă). 

Apoi, ideea care îmi plăcuse foarte mult (poate cel mai mult), dar nu am avut timp să fac teren sau să ajung la un pim. 

Știam titlul și cumva voiam s-o fac în Breazu, chiar la intrarea în comună, ca să se vadă casele și pădurea. Să scriu pe un carton REDIU, să decupez și să se vadă printre culorile toamnei și satul și atunci s-ar fi numit Toamna și-a intrat în Rediu. Încă regret că nu am făcut-o, dar vă las o mostră din curte. 

Și fotografia câștigătoare: Toamna asta vreau să zbor

Aveam ideea de a face o fotografie cu o umbrelă, care te trimite cumva cu gândul la toamnă. Și aveam nevoie de un copil (ca să arăt ideea de speranță și de viitor), așa că l-am ales pe Claudiu. 

din două motive: 

1. era aproape de mine și aveam timp să merg să-l întreb;

2. îl știu din prima zi când a venit acasă și am crezut eu că înțeleg mai bine fotografia dacă e cu cineva pe care l-am văzut crescând în Rediu. 

Toamna asta vreau să zbor se aplică pentru orice anotimp. Pentru că nu trebuie să renunțăm nicicând la ideea de a visa și de a zbura spre locuri știute sau neștiute | chiar și doar cu gândul. 

Claudiu are nevoie să zboare și, la fel ca el, mulți alții din comună.

I-am promis lui Claudiu că dacă nu voi câștiga, de ziua lui, de Sfântul Andrei (pentru că este Claudiu Andrei) îi voi face cadou un  tablou. Dar uite că am câștigat și expoziția este cadoul pentru el (că tot e la o zi distanță). 


Foarte tare inițiativa, să mai faceți! Să ne mai faceți prieteni pe social media. Să mai deschideți ușa creativitate. Să ne mai promovați frumos comuna. 

Foarte faine fotografiile, felicitări celor care au participat/câștigat! 

Asociația Rediu lui Tătar a reușit să scoată ce e mai frumos din noi: creativitatea, pasiunea pentru fotografie și iubirea pentru Rediu. Iar marele câștig este că descoperim împreună (cu noi sau prin noi) Rediul frumos.

Publicitate

Un gând despre „Debut cu premiu | Toamna asta vreau să zbor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s