3 iulie 2019

18 jucători au plecat spre turneul internațional Youth Football Festival din Ungaria. Prima oprire a fost la Oradea, acolo și-au pus gândurile în ordine, au lăsat grijile admiterii la liceu, au uitat de telefoane, de internet și jocuri și s-au încărcat cu energie și optimism pentru ceea ce avea să urmeze – un turneu internațional de fotbal, primul pentru City Football Club, unde ești conștient că trebuie să dai totul, 101% din tine, dacă vrei să reușești ceva – ei au făcut asta și au avut de câștigat.

Să vă spun câte ceva despre Youth Footbal Festival, ca să vă faceți o idee unde au jucat acești fotbaliști.

Youth Football Festival este cel mai mare turneu de fotbal din Europa de Est, ajuns la ediția a XV-a, care se bazează pe 10 categorii de vârstă (U8-U17). La categoria de vârstă la care a participat și City Fotball Club, au fost înscrise 13 echipe, din 8 țări: Ungaria cu șase echipe, Slovacia, Estonia, Letonia, Israel, Elveția, Cehia și ai noștri, România.

4 iulie 2019

Jucătorii au părăsit România cu gândul că ar putea reveni acasă cu un parcurs bun și mulțumitor de la acest turneu, dar asta dacă luptă, dacă se concentrează la joc, dacă comunică între ei pe teren, dacă nu au accidentări și dacă nu se tem de adversar. Ei, cum ar fi fost să se teamă de adversari? Să se gândească că vin din țări mari, în care fotbalul pentru juniori este susținut, că au echipe puternice și jucători determinați? Adevărul este că ar fi avut dreptate să gândească așa, dar s-ar fi descurajat, deci mai bine că nu au făcut-o. Din spusele unui jucător, obiectivul lor a fost acela de a-și verifica aptitudinile fotbalistice și de a reuși un loc cât mai bun printre cele 13 echipe de la turneu, la categoria lor de vârstă.

Băieți, să fiți în Final Four e ceva măreț, obiectivul a fost îndeplinit cu succes!

Pentru ai noștri au urmat 8 meciuri în cinci zile, pe temperaturi de 36-37 grade C, dar și pe ploaie torențială și vânt, la 16 grade C.

Au fost în grupă cu echipe din Ungaria, Estonia, Slovacia, Elveția, Letonia. Și, totuși, România a jucat semifinala. Asta mândrie! Și să nu uităm de acel moment în care jucătorii City Football Club au văzut cum e să ieși în stradă pentru țara ta, pentru club, și să scandezi, mai vocal decât orice țară prezentă la acest turneu internațional „Cine sare? România”. Chiar Andrei (Andy) al meu mi-a spus asta: „erau 30 de țări și nu cântau ca România”.

Să ieși pe stradă și să plimbi tricolorul și steagul clubului și să ți se facă pielea de găină, gândindu-te la motivul pentru care joci, la țara pe care o reprezinți, la culorile clubului, la emblema pe care o porți mândru pe piept și la imnul care va cânta pentru tine! Poate asta i-a și motivat așa de tare.

Cu finalista, adică cu Naționala Ungariei U15, au jucat de două ori și au pierdut de două ori, dar au luptat pentru fiecare minge, indiferent de scorul care era pe tabelă și nu au renunțat nici atunci când era clar că nu mai existau șanse, iar ei, cei din Naționala Ungariei, au copii care joacă la Inter Milano și la Akademia Puskas din Ungaria. Cristian Meiu, antrenorul, mărturisea că scorul nu a reflectat realitatea din teren și că jucătorii lui au avut un joc bun, o prestație onorabilă.

Și, ca să vă ofer și câteva dintre perspectivele antrenorului, jucătorii au fost tratați cu respect, tocmai datorită jocului bun prestat. Erau văzuți ca o echipă mică, nouă, atunci când au intrat în competiție, dar prin felul în care și-au jucat fotbalul, s-au remarcat. Și au făcut-o bine! Tot antrenorul mi-a mărturisit că jucătorii plângeau în momentele grele, pe semne că își doreau victoria la fiecare meci și ca să vedeți câtă dorință au avut, părinți, vă mărturisim că, copiii voștri au jucat și accidentați și bandajați. Au dat totul pentru echipă și când a fost timpul să se bucure, s-au bucurat: au sărit, au strigat, au cântat, s-au felicitat, apoi s-au mobilizat și au luat-o de la capăt, timp de cinci zile, la toate cele 8 meciuri jucate.

City Football Club a jucat ca de la egal la egal cu toate echipele pe care le-a întâlnit. Jucătorii au avut evoluții bune, faze reușite, au pasat mult, au marcat, au câștigat, au alergat și au dat totul, pentru ca, în final, totul să fie accederea în semifinala Youth Football Festival, adică să fie printre cele mai bune patru echipe înscrise în competiție, la U15.

City Football Club s-a oprit în semifinale (dar visul lor nu se oprește tot acolo). Echipa Națională a Ungariei U15 a bătut, scor 5-0. Sunt convinsă că au fost dezamăgiți, că după fiecare victorie își doreau mai mult și mai mult să joace măcar finala, dacă nu s-o câștige, dar a fost singura echipă străină rămasă în competiție. Așadar, trei echipe din Ungaria și România. Asta face diferența, asta spune totul despre lupta pe care au dat-o pe teren jucătorii de la City.

Să vă bucurați, băieți! Ați fost mari, la înălțime. Ne-ați emoționat prin fair-play-ul de la finalul meciurilor, când mergeați și salutați echipa care pierduse în fața voastră, prin acel „good game” pe care îl spuneați jucătorilor care și-ar fi dorit să vă învingă, să bage mingea în poartă de mai multe ori decât ați făcut-o voi. Ne-ați făcut să ne simțim ca la un turneu mare al României, am stat cu sufletul la gură și am așteptam să primim vestea cea bună: „Am câștigat!”.

Tudor Plop îmi mărturisea imediat după competiție că: „turneul acesta a fost ca o maturizare pentru toți”  și că seara „ne adunam toți într-o cameră să ne motivăm unii pe alții”. Acesta e spiritul de echipă, prin asta au reușit să câștige și să joace semifinala, prin asta ne-au câștigat și pe noi!

City Football Club a câștigat! 18 eroi pe teren. 2 antrenori și 2 părinți care vor povesti acasă totul, fiecare meci, fiecare minut, fiecare fază și gol. E un turneu de ținut minte!

Ei, jucătorii de la City, s-au maturizat, au învățat să se înțeleagă unul pe celălalt, să se ajute, să se sfătuiască și să se încurajeze, au învățat să comunice mai bine, în teren și în afara lui. Au câștigat respect, au câștigat aplauze și inima suporterilor din Iași, pentru că au avut mulți susținători acasă:

Părinții așteptau mereu vești de la ei, așteptau să vadă ce au făcut la meciuri, verificau mereu facebook-ul că poate-poate s-a postat ceva despre City. Noi, de acasă, așa i-am văzut: luptători, eroi și de asta ne bucuram la fiecare postare despre ei, chiar și la aceea despre semifinală – pentru că știam cât au muncit pentru a ajunge acolo și pentru că am fost convinși că și-n semifinală au dat totul.

Să țineți minte acest turneu! Poate fi începutul unui viitor frumos, un viitor la care visați încă din prima zi în care ați intrat în echipa Poli Moldova – etapa aceea s-a încheiat, dar, cu mingea la picior, concentrați și la firul de iarbă, să vă croiți un viitor sigur, un viitor fotbalistic. Ați demonstrat-o, sunteți mari!

De pe scena sportului ieșean, i-ați făcut o ieșire frumoasă echipei Poli Moldova și prin performanța de la Youth Football Festival, i-ați făcut o intrare glorioasă echipei City Football Club. Meritați să ieșim și noi în stradă pentru voi!

Cu respect, unul dintre fani

Lavinia

*Mulțumiri o mie domnilor antrenori care au avut grijă de ei, i-au sfătuit și încurajat non-stop. Acest turneu nu ar fi fost posibil fără sacrificiul fiecăruia în parte. 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s