Am anunțat perioada, am anunțat invitatul și urmează să anunțăm și înscrierile pentru voluntari. Și știți ce înseamnă toate acestea? Se apropie cel mai tare festival dedicat în exclusivitate cinematografiei românești – Serile Filmului Românesc (SFR), cel de care v-am tot zis, și v-am tot amintit, și v-am tot reamintit. Cel la care făceam referire când vorbeam despre cea mai impresionantă experiență din viața mea, cele mai productive, active și distractive 5 zile ca voluntar. SFR, festivalul acela de suflet – cât un film pentru suflet.

Noi (pentru că între timp familia lor a devenit și familia mea) promovăm adevăratele valori ale României, valorile autentice ale filmului. Ne ocupăm de suflet – îl hrănim cu filme – din acelea bune, care merită premii, care merită lume în cinematografe. Ne dorim să aducem lumea în fața marilor ecrane, ne dorim să convingem cât mai mulți tineri că filmul românesc, indiferent de anul apariției, de actorii din distribuție, merită mai multă importanță (să nu mai fim superficiali). 

De pe 12 până pe 16 iunie trăiesc din nou această frumoasă șansă – alături de echipa cu care lucrez, în prezent, ore întregi, și plănuim totul până la cel mai mic detaliu pentru ca totul să iasă… ei bine, ca-n filme. De pe 12 până pe 16 iunie Iașiul devine Cinefilia – Țara Filmului Răsare, iar pe marele ecran vor fi cele mai bune filme ale noastre, din toate timpurile, iar lângă ecran, pe scenă sau lângă scenă vor fi cei mai importanți actori ai cinematografiei românești. Vă zic doar atât, pentru moment. Florin Piersic! Pentru că un festival de 10, merită și un actor de 10. 

Texte. Event-uri. Comunicate. Postări. Live-uri. Interviuri. Invitații și invitați. Filme. Voluntari. Poze. Șansă. Acțiune. Gală. Distracție. Amintiri. Prieteni. Emoție. Voluntariat. Asociația Studenților Jurnaliști. ARTIS – astea sunt doar câteva dintre cuvintele care îmi trec prin minte atunci când spun Serile Filmului Românesc

PR și Comunicare – tot asta fac, nu pot schimba asta. Aici simt să fiu! Ne vedem în fața marelui ecran – la filme. Și ca să-mi fac până la capăt treaba de PR, ne puteți urmări activitatea pe Facebook: Serile Filmului Românesc și pe site.

Proiectul este rezultatul pasiunii studenţilor din Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi pentru cinematografia românească. Iniţiat în 2010, continuat timp de nouă ani cu retrospective, invitaţi şi parteneri din lumea cinematografiei, festivalul a ajuns să fie recunoscut la nivel naţional de instituţiile reprezentative din mediul cultural.

Festivalul SFR este unicul de acest profil din ţară, dedicat în exclusivitate filmului românesc şi a reuşit, de-a lungul anilor, să transforme capitala Moldovei într-un pol al cinematografiei româneşti. Din 2017, Iaşiul a devenit Ţara Filmului Răsare, cu reşedinţa numită #Cinefilia.

#SFR10

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s