Am anunțat ziua asta de acum două săptămâni – marți, 16 octombrie, de la 20.00, și încă de atunci am încercat să mă organizez cu asociația și să mă mobilizez ca totul să iasă bine. Am avut, chiar cu toate pregătirile, emoții (constructive), recunosc. Pregătisem un discurs, pe care aproape îl învățasem pe de rost, hotărâtă fiind să-i conving pe voluntari că Asociația Studenților Jurnaliști (ASJ) le poate schimba viața, că experiența aceasta poate deveni cea mai frumoasă din viața lor, că asociația, prin tot ce le va oferi, îi va maturiza ca oameni și ca jurnaliști, că aceasta poate fi cea mai bună decizie a studenției – Am uitat discursul acela. Am vorbit liber și pot să vă spun că a fost un discurs sincer, poate mai bâlbâit, din cauza emoțiilor. Dar m-am bucurat să văd toți acei voluntari acolo, mi-au dat curaj, încredere și mi-au bucurat sufletul doar prin simplul gând că Asociația Studenților Jurnaliști ar putea însemna, într-o zi, pentru ei, tot ceea ce înseamnă ea astăzi pentru mine – adică și familie. Eu mi-am luat zilnic doza de energie, de optimism din ce aveam de făcut pentru ASJ, mi-am recăpătat speranțe prin amintirile proiectelor și a evenimentelor la care am luat parte și pentru care am simțit că fac ceva.

O generație care promite
Recrutări 2018 – foto: Corina Giurgia

Le-am spus-o și lor, dar o spun și aici, pentru că scrisul rămâne, asociația aceasta mi-a schimbat viața, m-a maturizat și ajutat să scap de frica aceea justificată sau nu de necunoscut. Am realizat într-un an aici, în ASJ, ceea ce nici nu am visat că e posibil, mi-am creat oportunități, mi-am deschis noi orizonturi, am învățat să fac PR, să ascult oamenii, să-i înțeleg, ajut și să-i iubesc chiar mai mult decât o făceam. ASJ-ul este parte din mine, ASJ sunt eu. Asociația Studenților Jurnaliști e despre voluntarii ăștia faini care au decis ca într-o seară de marți să nu stea acasă, ci să vină să ne cunoască, dornici să se implice în activități, gata să dea o mână de ajutor, pregătiți să ducă spiritul asj-ist mai departe. Suntem în asociație pentru a continua o inițiativă pornită din drag pentru studenții de la specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării și din acest motiv m-am bucurat aseară când cei mai mari, care au ajutat cel mai mult la dezvoltarea acestei asociații, au fost prezenți la întâlnire și ne-am spus „mici” secrete despre experiența asta, despre voluntariatul acesta. Discursurile lor, încurajările, laudele, toate au ajutat la împlinirea sufletească, pe care am simțit-o undeva, aproape de miezul nopții. Ei mi-au dat și mai multă încredere și m-au ambiționat. Asociația Studenților Jurnaliști înseamnă familie și ei știu asta cel mai bine. 

Aș scrie mai multe, dar simt că bucuria asta trebuie să o păstrez pentru mine. Aș vorbi și despre ei, voluntarii care au venit, echipa ASJ de acum, dar știu că am nevoie să-i cunosc și mai bine. Aș mai scrie despre Asociația Studenților Jurnaliști, dar vreau să scriu despre fapte – și voi scrie curând. Fii cu ochii pe noi!

Generația asta promite multe.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s