De ieri am venit la Vaslui — oraș mult prea criticat și, cred, de asta am tot repetat de când am ajuns aici „nu mă așteptam”.

Au un parc incredibil, cu fântână arteziană (unde am văzut multă lume: la o vorbă, la alergat, la o plimbare cu copilul de mână sau cu bicicleta, cu trotineta) și un Teatru de Vară, fix acolo, care arată uimitor, cu un ecran mare, numa’ bun de văzut filme din cinematografia românească.

Iar oamenii de aici? Sunt civilizați, au curat prin oraș și au lăsat curat și-n urma lor după proiecție, iar tinerii par a fi iubitori de filme românești. A fost multă lume la #Filantropica aseară, film pe care și eu l-am văzut pentru prima dată și m-a bucurat.

S-au făcut multe poze, după cum mă și așteptam — câțiva tineri s-au pozat, în grup, imediat cum s-au așezat pe locuri, unii au făcut poze ca să le posteze pe online și alții, la final, s-au fotografiat cu spider-ul Centenarului. Aceiași oameni au stat cuminți pe locurile lor și au urmărit comedia romantică a unui cuplu care a adunat în câteva zile „10 ani de căsnicie” și au râs, pentru că aveai la ce. Și m-a „atins” faptul că au rămas la locurile lor când li s-a spus că, în semn de respect pentru echipa din spatele filmului, ar trebui să rămână până se termină genericul și au rămas, aplaudând — filmul, pe noi, pe ai lor de la Open Camp, și pe ei că iubesc filmul și au stat până la miezul nopții la Teatrul de Vară.

Și seara s-a încheiat cu mine, uitându-mă printre poze și făcând ceea ce mă caracterizează: scriind și ordonând amintirile acelea în album (Centenar Vaslui).

Urmează Serile Filmului Românesc la Vaslui — festivalul ăla, cel mai drag mie. Și trei filme pe care vreau să le (re)văd. Dar mai vorbim despre asta!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s